Aan mogelijkheden om op de cryptomarkt geld te verdienen is er geen gebrek en moet er gelijk bij gezegt worden dat er grote risico’s aan verbonden zijn. Aan de hand van de risico’s wordt ook de mate van winst aan gekoppeld en is dat het vooral wat zo een aantrekkingskracht uitoefend op investeerders. Er is dan wel een vereiste, dat er met kapitaal, in dit geval crypto, wordt gewerkt.

De aanpak kan verschillen maar is dat juist goed voor de dynamiek die zo kenmerkend is voor de cryptomarkt. Bij shorten wordt er niet gerekend op een stijging, maar juist een daling van de koers. Het uitgangspunt is daarbij vrij simpel en wordt de Bitcoin verkocht wanneer de koers gunstig is. De daaruit verkregen middelen worden dan opzijgezet voor wanneer de koers een daling ondergaat en wordt er vervolgens met het bedrag weer Bitcoin gekocht.

Een inzet dus op de toekomstige koers

Dat is het vrij simpel gezegt en gaat het er wel om, dat erop wordt gerekend dat de koers omlaag zal gaan. Het lijkt allemaal wel een gok waar er veel risico’s aan kleven, maar kunnen die beperkt worden door goed op de hoogte te zijn van de marktontwikkelingen. Er is in de praktijk niet veel nodig om de koers vrij plots te laten stijgen maar ook dalen. Bitcoin is vanaf de oprichting al door een aantal fases heen gegaan en kan er wel gesteld worden, dat de prijs vanaf de lancering in 2009, er flink op vooruit is gegaan. Dat is ook een belangrijke reden waarom de ogen nog altijd het meest op Bitcoin zijn gericht.

Bij shorten gaat het om veranderingen binnen een tijdspan van een aantal maanden en moet er daarom gelet worden op de manier waarop de ontwikkelaars maatregelen kunnen treffen om munt niet te veel over te laten aan de grillen van speculanten op de cryptomarkt. Zo komt er na periodes van snelle stijgingen van de koers, een correctie naar beneden. Wanneer die correctie precies zal plaatsvinden is nooit vooraf bekend. Wie een Bitcoin future aangaat vlak voor zo een correctie, kan dus geen hoog rendement verwachten op de investering. Wie heeft ingezet voor short selling Bitcoin vlak voor zo een correctie, zal dus een aardige winst kunnen maken.

Een eigen inzet is niet eens nodig

Zo eenvoudig kan het al bij short gaan Bitcoin omdat de benodigde inzet kan worden geleend bij speciale platforms. Het gaat er vrij eenvoudig aan en moet er een speciale short-sell order worden geplaatst. Daar kunnen er ook verschillen in zijn afhankelijk van het platform. Zo kan de verkoop tegen de op dat moment geldende koers of kan de opdracht worden gegeven om eerst te wachten op een bepaalde prijs. Een flinke dosis marktkennis is daarbij wel vereist en wordt het daarom aangeraden om voor BTC shorten, een poos niet alleen de koersen in de gaten te houden, maar ook de factoren die er allemaal een invloed op hebben.

Voorkomen moet er namelijk worden dat er na de verkoop van de BItcoin, een stijging zal plaatsvinden en je in plaats van een dikke winst, met een verlies komt te zitten. Afhankelijk van het risico zal de inzet dus weloverwogen plaats moeten vinden en is het belangrijk om de marktontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Wie BTC shorts wil aanvangen met eigen kapitaal aan crypto, kan dat natuurlijk ook doen en is dat ook wat velen doen met een deel van de winst verkregen uit een stijging.

Het gaat dus om een continu proces van stijgen en dalen op de cryptomarkt en zijn Bitcoin shorts een manier om uit die fluctuaties een voordeel te halen. In dat opzicht zijn Bitcoin short en Bitcoin futures tegenpolen van elkaar omdat bij de laatste er juist van wordt uitgegaan, dat de koers flink zal gaan stijgen. Het kan altijd beide kanten op en ligt het aan de investeerder waar er voor gekozen zal worden. Van groot belang blijft het om alle ontwikkelingen te blijven volgen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!