De hoeveelheid aan crypto die er beschikbaar is, wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de ontwikkelaars en is er bij veel soorten van crypto er al een hoeveelheid van te voren bepaald. Het algoritme is er dus geheel op afgestemd en wordt de totale hoeveelheid niet ineens op de markt gebracht. Voor Bitcoin is de totale hoeveelheid vastgesteld op 20 miljoen stuks en is er daarvan maar een deel beschikbaar op de cryptomarkt.

Aanvulling van die hoeveelheid vindt plaats met behulp van minen en gaat dat steeds meer ingewikkelder te werk. Miners moeten ingewikkelde wiskundige formules zien op te lossen met gebruikmaking van krachtige computers. Die gecombineerde rekenkracht moet ook nog snel genoeg zijn om de concurrentie te snel af te zijn omdat de Bitcoins worden toegekend aan de miner die het snelst de berekeningen kan voltooien.

Hoe moet je bitcoins minen?

Zo is het eenvoudig gezegd uit te leggen, maar is de praktijk wel anders. Iedereen mag een aanvang maken met Bitcoin minen en past dat in het Proof of Work (POW) principe. Wie namelijk in staat is om het eerste de blockchain aan te vullen met de validaties nodig om een transactie af te ronden, wordt beloont met Bitcoin. Een vrij eenvoudige werkwijze dus, maar komt het neer op de pure rekenkracht van de computers die er ter beschikking zijn. Er moeten voor het kunnen uitvoeren van de validatie een aantal ingewikkelde wiskundige formules worden opgelost en zal de miner die het eerst de berekeningen kan uitvoeren, ook steeds meer voordeel zal kunnen halen uit het minen.

Bitcoin-minen-iphone was in de beginjaren wel mogelijk en werd het ook nog toegelaten door Apple. Omdat het minen een ware aanslag pleegt op de batterij en de werking van de telefoon sterk vertraagt, is het vanaf 2018 door Apple afgeraden om Bitcoin minen met hun apparaten te doen. Er moet veel geinvesteerd worden in speciaal apparatuur en is Bitcoin miner kopen de enige manier om kansen te hebben voor het kunnen verdienen van Bitcoins. Er komt daarbij apart van de aanschaf van het speciaal apparatuur, ook nog veel erbij komen kijken.

Hoe werkt bitcoin minen?

Het minen van Bitcoin is dus wel gebonden aan een aantal voorwaarden en worden er steeds meer eisen aan gesteld. Wie dus van plan is om de wereld van Bitcoin minen te betreden, moet wel van goede huize komen om niet alleen het speciale apparatuur aan te schaffen, maar ook in staat te zijn om de hoge energierekening te betalen. Daar staat er wel tegenover, dat het rendement aan de hoge kant zal liggen, vooral met de opwaartse trend die Bitcoin aan het maken is. Er wordt door de hoge investeringskosten daarom ook wel vaak besloten om als groep van investeerders te werk te gaan.

Het aandeel in de winsten wordt gedeeld en zo ook het risico. Omdat er zich nu eenmaal een groot aantal spelers bevinden op de mining markt, is de kans wel groot dat er steeds minder berekeningen op tijd gedaan kunnen worden. Er is daarom sprake van een blijvende investering om de concurrentie voor te zijn. Bitcoin werkt immers volgens het Proof of Work principe en zal de beloning van Bitcoins minen afhangen van de mate van prestaties die ze kunnen neerzetten. Het apparatuur zal ook nog regelmatig een update moeten ondergaan en gaat het om een concurrentiestrijd die zich 1x24u aan het afspelen is.

Een Bitcoin miner kopen is iets waar er naast veel startkapitaal, ook hoge operationele kosten aan verbonden zijn. Daar staat er dus wel tegenover, dat de winsten hoog kunnen oplopen. Er zit dus geen groot verschil in tussen personen die hun kapitaal steken in de aankoop van Bitcoin in afwachting van een hogere koers. Gekeken naar de historische ontwikkelingen op de markt en het toenemend vertrouwen in Bitcoin, mag er echter wel van worden uitgegaan, dat Bitcoin minen nog een gouden toekomst tegemoet gaat.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!