Zelfs voor personen die nog niet actief betrokken zijn binnen de cryptowereld zal het duidelijk zijn dat Bitcoin een positie heeft weten te verwerven waar een wereld zonder niet meer in te denken is. Het heeft dus ook ertoe geleidt, dat er op verschillende manieren geprobeerd wordt om het gemak voor houders van Bitcoin te vergroten en tegelijk de drempel nog meer te verlagen voor personen die nog zitten te twijfelen over het wel of niet aanschaffen van Bitcoin.

Als argument wordt er wel vaker aangehaald, dat Bitcoin tegoeden niet overal worden geaccepteerd als betaling en er ook nog extra kosten erbij komen kijken. Om in te kunnen spelen aan die zorgpunten, is het op steeds meer plaatsen mogelijk om gelijk euro’s uit de “muur” te trekken met gebruik van Bitcoin. Het gemak bereikt hiermee een punt dat vergelijkbaar is met het gebruik van een creditcard.

Het gebruik maken van een Bitcoin ATM is over het algemeen een stuk duurder om Bitcoins te kopen dan wanneer je gebruik maakt van een exchange zoals Bitvavo.

Bitcoin atm kopen is namelijk internationaal gangbaar

Jouw Bitcoins hebben ongeacht het land waar jij je in bevindt, dezelfde waarde. Dat is een voordeel welk zeker niet onbenut gelaten mag worden en kan dat ook via een Bitcoin apparaat worden gedaan. Uitbetaling van Bitcoin in de tegenwaarde van euro’s of dollars is dus niet gebonden aan een bepaalde locatie en sluit dat ook aan bij de gedachte achter Bitcoin, dat het voor iedereen, waar ook ter wereld toegankelijk moet zijn. Niet elke Bitcoin-automaat is echter ingesteld om er de tegenwaarde in euro’s of dollars voor te ontvangen.

De meeste automaten zijn namelijk puur voor het kopen van Bitcoin. Voor het kopen van Bitcoin, moet er contant geld in de ATM worden gedaan of kan er bij anderen weer met een bankpasje worden betaald. De gekochte Bitcoins worden vervolgens gelijk naar een wallet overgemaakt en moet de koper dus al over eentje beschikken. Handig is het wanneer je er eentje hebt op jouw mobiel, maar accepteren veel automaten ook gewoon een hardware wallet. Er moet wel goed in de gaten worden gehouden wat de koers en kan dat snel worden nagegaan op websites als die van coinmarketcap.

Het gebruik maken van een Bitcoin ATM is over het algemeen een stuk duurder om Bitcoins te kopen dan wanneer je gebruik maakt van een exchange zoals Bitvavo.

Vindt gauw een ATM in de buurt

Het komt goed uit om een overzicht te hebben van alle locaties waar zo een ATM zich bevindt. Door een zoekopdracht van bijvoorbeeld Bitcoin ATM Nederland, zal er gelijk een overzicht worden verkregen van de dichtsbijzijnde locaties. Het is belangrijk om daarbij ook gelijk te kijken welke opties zo een ATM biedt. Vaak is het namelijk alleen mogelijk om Bitcoin aan te schaffen door geld in zo een automaat te stoppen. Er is een speciale gleuf waar het geld in gestopt kan worden en is zo een automaat een uitweg voor zij die nog wat contant geld hebben liggen en dat graag willen omzetten in Bitcoin.

Het voordeel van zo een ATM Bitcoin is ook, dat de omzetting gelijk plaatsvindt. Vereiste daarbij is wel, dat je al over een wallet moet beschikken omdat het verkregen tegoed overgemaakt moet worden. De limieten kunnen ook aardig verschillen per ATM. Wie van plan is om grote bedragen in crypto te kopen of verkopen, moet zich ook eerst identificeren. Zo wordt voorkomen dat de ATM’s zullen worden gebruikt voor witwasactiviteiten. Bij elk gebruik van zo een Bitcoin machine, moeten er wel fees worden betaald.

Logisch, want zo een machine moet ook nog onderhouden worden en komen de kosten voor het elektriciteitsgebruik en de winst voor de uitbater er ook nog bijkijken. De fees moeten ook nog worden betaald apart van de transactiekosten van de koop of verkoop. Het is daarom aantrekkelijker om de ATM te gebruiken voor kleinere transacties omdat de absolute kosten gemaakt, vele malen lager liggen dan bij grote transacties.

Hoe werkt een bitcoin automaat? Heel simpel en verschilt het niet veel met die van een “normale”. Er komen echter geen euro’s uit de automaat rollen, maar gewoon crypto die gelijk in jouw wallet wordt opgeslagen. Ook de verkoop van crypto is mogelijk, maar wordt het daaruit verkregen geld in de meeste gevallen gelijk op jouw bankrekening overgemaakt. Alle transacties verlopen vlot en veilig en biedt zo een ATM een aardig alternatief voor zij die actief zijn binnen de cryptowallet. Er is namelijk wel vereist dat de gebruiker al over een wallet beschikt.

Het gebruik maken van een Bitcoin ATM is over het algemeen een stuk duurder om Bitcoins te kopen dan wanneer je gebruik maakt van een exchange zoals Bitvavo.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!