Er zijn nogal veel mogelijkheden aanwezig op het gebied van crypto en is de werkwijze van de verschillende cryptomunten door de jaren heen aangepast. De snel toegenomen stroom van gebruikers van crypto heeft namelijk voor wat uitdagingen gezorgd voor het validatiesysteem die door crypto wordt gehanteerd. In het geval van Bitcoin wordt er uitgegaan van het Proof of Work systeem waarbij miners belast zijn met de validatie door de ingewikkelde berekeningen te maken en in ruil daarvoor worden vergoed met Bitcoins. Omdat er sprake is van een ware concurrentie tussen de miners, moeten die over steeds snellere computers beschikken en zijn er aan het uitvoeren van de validatie ook hoge energiekosten aan verbonden. Bij staken wordt het proces van validatie op een heel andere manier verricht.

Wat is staking Binance?

Staken moet niet verward worden met de validatie zelf, maar is het een hulpmiddel om het doel te bereiken. Bij staken wordt er aan houders van crypto een beloning toegekend wanneer ze besluiten om hun crypto op te slaan. Het kan het best vergeleken worden met de rente die je ontvangt bij de bank op jouw spaarrekening. Het kapitaal op de spaarrekening bij de bank wordt vervolgens gebruikt om andere activiteiten mee te financieren zoals het verstrekken van kredieten of investeringen op de kapitaalmarkt.

Bij cryto staken is het de bedoeling dat middels het vasthouden van crypto, er meer ruimte op de markt ontstaat voor het validatieproces. Er zijn dus ook geen speciale miningcomputers voor nodig en lopen de energiekosten uiteraard ook niet zo hoog op. Er wordt gebruik gemaakt van het Proof of Stake principe waarbij houders bij Binance de kans krijgen om mee te nemen aan het validatieproces. De houders die ervoor in aanmerking komen worden “ at random “ gekozen zodat er geen sprake is van bevoorrechting.

Wat wel een grote invloed heeft op de aanwijzing, is de hoeveelheid crypto die zo een houder ter beschikking heeft. Hoe meer, hoe groter de kans is om te worden geselecteerd. Staking Binance uitleg heeft betrekking op de smart contracts die er worden aangegaan met investeerders in bepaalde projecten en wordt het risiconiveau ook gelijk gehouden.

Staking vergoeding Binance

Er wordt door Binance steeds nagegaan welke smart contracts het meest voordeel bieden. Er wordt daarbij gekeken naar projecten die het hoogst rendement bieden per jaar. Dankzij de jarenlange ervaring op de cryptomarkt, is Binance in staat om de beste uit te kiezen en de risico’s zo sterk te verminderen. De Binance staking opbrengsten verschillen dan ook per contract dat wordt aangeboden en de soort crypto waar het om gaat.

De crypto van Binance zelf (BNB), kan door de houders natuurlijk ook worden gebruikt om wat extra inkomsten te genereren. Er wordt door Binance opgetreden als een tussenpersoon en wordt er door Binance daarom ook streng beoordeeld welke projecten in aanmerking zullen komen voor staking. Staking Binance risico kan daarom als aanvaardbaar worden beschouwdt en ziten de percentages ook wel aan de hoge kant. Er gelden natuurlijk ook wat regels waar Binance niet van afwijkt.

Zo wordt er duidelijk aangegeven, dat Binance puur optreedt als tussenpersoon en dat er bij problemen bij die er optreden bij het aangegaan contract, Binance niet aansprakelijk is. De beloning wordt berekent per dag en is het daarom aangeraden om bij het willen beëindigen van een contract, daarmee te wachten tot de dag voorbij is. En over het contract gesproken: vroegtijdige beëindiging heeft een invloed op de hoofdsom omdat de rente waar er recht op is voor de resterende dagen, van de hoofdsom zal worden afgetrokken. Voordat zo een contract dus wordt aangegaan, is het daarom goed om er zeker van te zijn dat de duur van het contract geen problemen zal opleveren.

Staking crypto betekenis heeft dus betrekking op de rente die er verdient wordt met het beleggen van de crypto door het aangaan van smart contracts. Deze vorm van beleggen houdt het kapitaal wel vast voor een periode van een paar maanden tot zelfs een jaar, maar is het rendement daarom ook hoog te noemen. Voorts is het risiconiveau aanvaardbaar genoeg om een smartcontract voor een lange periode aan te gaan.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!