Met een ruime keuze aan investeringsapps is het tegenwoordig eenvoudig voor beginnende investeerders alsmede de meer doorgewinterde belegging experts om toegang te krijgen tot  verschillende internationale markten, zelf te handelen en portfolio te creëren en te beheren. De meeste apps bieden toegang tot handige services tegen geen of lage kosten en omdat je veel zelf in de hand kunt houden bespaar je geld wat je uiteindelijke rendement ten goede komt.

De tijd waar je de telefoon moest oppakken om een aankoop te plaatsen via een -vaak prijzige- bemiddelaar lijkt verdwenen aangezien de mobiel vriendelijke selfservice platformen geheel toegespitst zijn om een ieder te assisteren zélf te handelen en zo extra commissies aan derden te voorkomen. Je kunt dus letterlijk vanuit je luie stoel kopen en verkopen.

Ondanks dat meeste apps het moeten hebben van hun USP hebben ze als basis meestal eenzelfde set-up zoals een persoonlijk dashboard waar je de gang van zaken van jouw aandelen kunt volgen en informatie en statistieken over verschillende belegging producten kunt vinden. Op deze manier kun je gemakkelijk en overzichtelijk handelen en je portfolio uitbreiden.  De meeste apps koppelen via een betaling provider met je eigen bankrekening zodat het overmaken vanaf je rekening courant en- of spaarrekening naar je belegging account geen ingewikkelde transactie is.  Sommige apps brengen een kleine vergoeding in rekening voor gebruik maar er zijn er ook die gratis diensten aanbieden.

Hoe vind je de aandelen app die bij je past?

Ondanks dat de meeste apps dus dezelfde basis diensten aanbieden zijn er natuurlijk verschillen in gebruiksgemak, soorten belegging opties en valuta en verschillen in focus van -internationale- fondsen en markten.  De onderstaande uitgelicht apps zijn 3 van de meest populaire van dit moment en zijn ook voor de beginnende belegger zeer geschikt.

1). DEGIRO

DEGIRO devices
App, tablet en desktop versie van DEGIRO

De app van het Europese beursvennootschap DEGIRO bied online toegang tot de meeste internationale markten (met als focus Europese beurzen) en is reeds sinds 2013 één van de snelst groeiende online aanbieders, beschikbaar in zo’n 18 Europese landen.  De USP van deze in Amsterdam gevestigde aanbieder zijn de institutionele vergoedingen welke ze particuliere beleggers bieden en de lijst met honderden ETF’s welke één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (voorwaarden van toepassing). Met meer dan 400 medewerkers ontwikkelt DEGIRO al haar nieuwe functionaliteiten zelf.

Handelen in redelijk eenvoudig binnen het platform van DEGIRO. Zodra je een bedrijf/fonds of een ETF hebt gevonden waarin je wilt investeren, klik je op ‘Kopen’ en het selecteer je het ‘aantal’ waarna je de transactie bevestigd en deze direct word voltooid en toegevoegd aan je portfolio.  Zaken als dividend worden automatisch op je account bijgeschreven echter is het soms onduidelijk wanneer dat precies is geweest. Vergeleken met andere online brokers is het handelsplatform van DEGIRO zeker niet het meest gebruiksvriendelijk.  DEGIRO werkt echter continu aan het verbeteren van o.a. hun interne tools en valt daarom zeker onder de noemer van één van de meest populaire brokers in Europa.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

DEGIRO app beleggen

 

2). eToro

Etoro beleggen app
Meer informatie over eToro

Een andere bekende internationale app is ETORO (afkomstig uit Israël) welke toegang bied tot wereldwijde markten en een iets ander en breeder scala aan functionaliteiten en condities bezit dan DEGIRO.  ETORO omschrijft zichzelf als een sociaal handels platform. Dat sociale zit ‘m in het feit dat men transacties van -meer ervaren- handelaren op een snelle en vrij gemakkelijke manier kan kopiëren op het platform. In het menu kun je de optie ‘gebruiker kopiëren’ selecteren waarna er een lijst verschijnt van succesvolle handelaren en hun rendementen over 12 maanden. Je kunt dus de transacties en strategieën van andere investeerders zien en kopiëren.

Het handelen op ETORO is gratis maar er worden wel kosten berekent voor andere zaken zoals opname kosten. Opnames kunnen ook langer duren vanwege het feit dat je wellicht eerst de op het platform gebruikte valuta (US$) moet omzetten naar de EURO. Al met al is het ETORO platform zeer intuïtief met een uitgebreide verzameling analytische tools om je te helpen. En mocht je op het ETORO platform uitgroeien tot een “Popular Investor” oftewel een  getalenteerde, slimme en verantwoordelijke handelaar met unieke investerings strategieën, kun je tot 2% per jaar verdienen aan de activa van gebruikers die jou volgen en kopiëren.

Wanneer je DEGIRO vergelijkt met ETORO kan je concluderen dat ondanks de uitstekende financiële staat van die eerste en hun lage tarieven ze wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze zijn voor een beginnende belegger.  Deze zal hoogstwaarschijnlijk de voorkeur geven aan het gebruikersvriendelijke platform van ETORO welke voorloopt met het implementeren van nieuwe functionaliteiten en als enige kopiëren van transacties van andere beleggers aanbied.

eToro app

3). Binck Bank

Binck app beleggen
Meer informatie over Binck

De derde app die we graag belichten is die van Binck Bank. Binck Bank is zeker geen doorsnee online brokerage maar een goed gereguleerde en gevestigde online bank, die tevens een interessante verscheidenheid aan diensten aanbiedt in verschillende Europese landen. Het is van de bovenstaande aanbieders de enige met een bankstatus wat betekent dat je cash bezit onder het deposito garantiestelsel valt.  Daar betaal je dan ook wel voor. Handelen met de app van Binck Bank kost al snel vijfmaal zoveel als handelen op DEGIRO.

Binck Bank werkt verder met een heel eenvoudig handelsplatform, wat betekent dat de ervaren belegger die gewend is aan geautomatiseerd handelen, hedgen, mobiele notificaties en andere dergelijke -technische- voordelen het wellicht iets te simpel zal vinden.  Ook de mobiele app is verder niet uitgebreider en ze lopen qua platform ontwikkeling dan ook wat achter op de andere apps. Hoewel de selectie van verhandelbare activa die Binck Bank biedt redelijk is en de meeste belangrijke markten omvat lijkt de focus te liggen op aandelen en index fondsen.

De slotsom is  dat men in gedachten moet houden dat handelen in het algemeen nog steeds een risicovolle activiteit is. Zet voor jezelf uitéén wat je verwacht van een beleggingsapp, welke functionaliteiten je écht gaat gebruiken en wat de kosten hiervoor rederlijkwijs mogen bedragen.  Het heeft weinig zin om veel te betalen voor geavanceerde kenmerken welke je waarschijnlijk niet -gelijk- gaat gebruiken. Lees ook altijd de specifieke voorwaarden van het platform en of er andere (lees verborgen) kosten posten zijn – dit alles telt mee in je uiteindelijke winst die je hoopt te genereren.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!