De waarde van Bitcoin is de laatste jaren enorm gestegen en wie er bij was in het begin heeft er al een mooi vermogen mee kunnen opbouwen. Nu Bitcoin fluctueert rond de 24000 dollar stellen sommige eigenaars zich de vraag of ze moeten verkopen. En geïnteresseerden die nog geen Bitcoin in hun bezit hebben denken algauw dat ze de boot gemist hebben. Maar de groeivoorspellingen zijn positief en mogelijks is de huidige prijs nog maar een fractie van wat hij ooit kan waard zijn.

Bitcoin kopen? Wij raden de volgende exchange aan.

Bitcoin koers verwachting 2025

Bitcoin koers verwachting 2021

De verwachtingen voor Bitcoin in 20201 waren hoog gespannen. Het mijnen van Bitcoins wordt ongeveer elke 4 jaar minder interessant omdat de beloning voor de mijners gehalveerd wordt bij de zogenoemde ‘halving’. Dit jaar in mei vond er zulke halvering plaats en omwille van de bijkomende daling in het aanbod stijgt de prijs meestal drastisch.

De verwachte prijsstijging (richting 50000 tot 100000 dollar)  heeft dit jaar helaas niet plaatsgevonden, maar dat hoeft geen slecht teken zijn. De halvering vond namelijk plaats in een enorm moeilijke economische periode. Dit zou wel eens een signaal kunnen zijn dat de huidige Bitcoin prijs nog sterk ondergewaardeerd is en er nog een gedeeltelijke prijsstijging als gevolg van de halvering moet komen. Uiteindelijk zal de crisis toch gaan liggen, maar de halvering blijft en langzaam maar zeker zal de vraag weer gaan groeien en de prijs stijgen.  Wist je dat je al crypto kunt kopen vanaf 10 euro bij deze exchange?

Een enorm groeipotentieel in tijden van crisis

Er zijn ongeveer 18 miljoen Bitcoins in omloop en het maximumaantal dat ooit gemijnd kan worden is 21 miljoen. Terwijl het aanbod zijn limiet bereikt kan de vraag nog enorm toenemen. Momenteel zou amper 1,3% van de wereldwijde bevolking Bitcoin bezitten, wat dus een enorm groeipotentieel weergeeft.

Dit gelimiteerd aanbod is wat crypto, en ook edelmetalen zoals goud en zilver, onderscheid van fiatgeld zoals euro’s en dollars, die hun waarde zien dalen telkens wanneer de overheid toelating geeft om geld bij te drukken. Bitcoin is namelijk ontstaan als tegenreactie op de economische crisis van 2008. De overheden hebben toen massaal geld in de economie moeten pompen om de banken en grote bedrijven te redden.

Hoewel dit op korte termijn een pleister op de wonde is geweest, is het uiteindelijk een straatje zonder einde. Ook dit is tijdens de coronacrisis weer aan het gebeuren. De overheden laten geld bijdrukken als nooit tevoren en vele experts spreken van een aankomende hyperinflatie en het ineenstorten van de financïele markten.

Als gevolg zullen slimme investeerders hun toevlucht zoeken naar een veilige haven zoals goud, zilver en digitale munten. Zodra dit gebeurt zou de waarde van Bitcoin nog enorm kunnen toenemen.

Verwachting Bitcoin koers aankomend decennium

Los van het economisch klimaat zijn de bekendheid, liquiditeit en het eenvoudig transport enkele factoren die een verdere prijsstijging in gang zullen zetten. Maar uiteindelijk is het vooral de decentralisatie en het gelimiteerde aanbod dat Bitcoin op lange termijn min of meer verzekerd van een marktpositie. Verscheidene experten wagen zich aan voorspellingen, maar de cijfers lopen ver uiteen. Sommige experts schatten een prijstijging tot 50000 dollar voor het komende decennium, terwijl anderen een bitcoin koers verwachting 2025 van 1 miljoen dollar vooropstellen.

Een exact cijfer kan niemand geven, maar de meeste experts praten toch minstens over een verdubbeling. Iedereen is natuurlijk benieuwd of Bitcoin de enorm hoge prijsstijgingen zal halen. Maar een verdubbeling van rendement is op zich al uitzonderlijk mooi. Zeker als het alternatief is dat je je geld laat verdampen op je spaarboekje. Vroeger leverde spaargeld nog enkele procenten rendement per jaar op, en de aandelenmarkten geven op lange termijn om en bij de 7% gemiddelde winst. De conservatieve schattingen voor Bitcoin die een verdubbeling weergeven zijn dus nog steeds een veelvoud van de andere financïele instrumenten.

Inburgering van een nieuwe betaalmiddel

Bitcoin eigenaren hebben tot nu toe vooral Bitcoin gekocht als investering. En omwille van de verwachte prijsstijging zal dat vast nog een lange tijd doorgaan. Maar steeds meer wordt cryptocurrency naast investering ook als werkelijk betaalmiddel gebruikt. Het netwerk van bitcoin verwerkte sinds het bestaan tot 2019 al 7 biljoen dollar aan transacties. Betalen met Bitcoin is heel gemakkelijk en vergelijkbaar met het versturen van een e-mail. Het enige dat je nodig hebt is het adres van de wallet van de ontvanger. Hoewel het nog vaak te omslachtig is voor kleine transacties zijn er alsmaar meer bedrijven die betalingen met bitcoin accepteren.

De voordelen van betalen met Bitcoins?

Om het betalen met cryptocurrency nog toegankelijker te maken introduceerde Binance, het grootste crypto currency uitwisselingsplatform ter wereld, de Binance-card. Het werkt als een gewone betaalpas en wordt door meer dan 46 miljoen handelaren offline en online geaccepteerd. Wat vandaag voor velen onder ons nog ver weg lijkt, zal binnenkort doodnormaal zijn. Cadeaus kopen voor je dierbaren, boodschappen doen of je internetrekening online betalen doen we binnenkort misschien wel allemaal met de Binance Card.

Het is enorm lastig om een exacte bitcoin voorspelling te doen, maar een prijsverdubbeling op middellange termijn is een bescheiden en realistische bitcoin verwachting. Een totale crash van de waarde is theoretisch mogelijk, maar erg onwaarschijnlijk en er is werkelijk niets dat hierop zou kunnen wijzen. Een economische crisis en het instorten van de klassieke aandelenmarkten daarentegen is niet uitgesloten wanneer het corona kaartenhuisje in elkaar begint te vallen.

Bij het barsten van de huidige bubbel is de markt van cryptocurrency, met Bitcoin als leider, en de markt van edelmetalen met goud en zilver, nog de enige veilige thuishaven om je geld te beleggen. Als dit gebeurt komen we in een enorme stroomversnelling terecht en zullen de prijzen stijgen als nooit tevoren. Mee doen met de hype? Kopen kan hier...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *