Visa Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Visa je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Visa aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Visa aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Visa goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Visa aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Visa?

Er zijn veel brokers waar je Visa aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Visa, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Visa aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Visa

Visa is een wereldwijd bedrijf op het gebied van betalingstechnologie, dat particuliere klanten, bedrijven en financiële en overheidsinstellingen in staat stelt digitale valuta te gebruiken. Het bedrijf, dat wereldwijd op meer dan 200 locaties actief is, maakt innovatieve digitale betalingen tot een realiteit.

Samen met haar dochterondernemingen Visa USA, Visa Canada, Visa International, Visa Worldwide, Inovant en CyberSource onderhoudt zij VisaNet, een verwerkingsnetwerk dat het betalingsverkeer aanzienlijk vergemakkelijkt. Met 2,5 miljard kaarthouders verbindt Visa elke dag mensen over de hele wereld met elkaar.

Visa koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Visa er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Visa wellicht zou moeten kopen, of niet.

Op CNN Money hebben de 35 ondervraagde analisten een prognose voor 12-maands V-aandelen van $ 228, wat ongeveer 7,9 procent hoger is dan de prijs op het moment van schrijven. De meesten van hen raden aan om V te kopen, en geen enkele raadt aan om te verkopen. Interessant is dat het aandeel Visa de afgelopen acht maanden consequent als ‘kopen’ is beoordeeld op CNN.

De experts van Yahoo Finance bieden een zeer vergelijkbare prijsvoorspelling voor Visa op $228,17, met beoordelingen verdeeld tussen ‘kopen’ en ‘sterk kopen’.

De 35 experts op MarketBeat zijn iets minder optimistisch: zij hebben een 12-maands koersdoel van $220,2, of 4,2 procent meer dan de huidige prijs. Ook hier is de consensus een overtuigd ‘kopen’. Ondertussen is op TipRanks 20 het koersdoel voor Visa $225,28 (+6,61 procent) en wordt Visa beoordeeld als een ‘strong buy’.

Alleen Zacks geeft Visa momenteel een D (‘strong sell’), maar het ratingsysteem van Zacks is gericht op kortetermijnbeleggingen en voorspelt rendementen over één tot drie maanden.

De gemiddelde koersvoorspellingen liggen vrij dicht bij elkaar en we mogen verwachten dat de koers van het aandeel Visa in 2021 met 4 procent tot 8 procent zal stijgen. Dat lijkt misschien niet veel, als je bedenkt dat V de afgelopen 10 jaar een gemiddelde winst van 28 procent op jaarbasis heeft opgeleverd, waarmee het beter presteerde dan de S&P 500. Bovendien is de huidige koers-winstverhouding 39,9 – veel hoger dan het gemiddelde voor de financiële dienstensector (26,6) of voor de S&P 500 (37,4). In het verleden schommelde de winst/winst-verhouding van Visa rond de 30. Betekent dit dat het Visa aandeel overgewaardeerd is? En zo ja, waarom raden zoveel analisten dan aan om het te kopen?

Ons oordeel: Visa is een solide aandeel, maar het is de moeite waard om te wachten op een dipje
Visa is een geweldig aandeel, en het feit dat de helft van de aandelen van het bedrijf in handen is van beleggingsfondsen is nog maar eens een teken van de solide langetermijnvooruitzichten van het bedrijf. Lange termijn’ is hier de sleutelzin: verwacht geen torenhoge rendementen van V in 2021. Als u echter geïnteresseerd bent in aandeleninkopen en (in mindere mate) dividenden, dan zal V een geweldige aanvulling zijn op uw portefeuille. Bereid u er echter op voor dat u een paar jaar moet wachten voordat uw winsten zichtbaar worden.

Of u V moet kopen tegen de huidige waardering is een andere zaak. Enerzijds kunt u verwachten dat de waardering van het V-aandeel hoger is dan die van de financiële sector als geheel, omdat Visa beschermd is tegen het risico van wanbetaling op leningen, in tegenstelling tot de meeste banken en uitgevers van creditcards. Bovendien wordt het aandeel verhandeld tegen een korting van 2,9 procent ten opzichte van het hoogste punt in de 52-week van $ 217,6.

Aan de andere kant is Visa tegen $ 211 en met een koers-winstverhouding van 39,9 op dit moment ontegensprekelijk duur (maar niet overgewaardeerd). Velen menen zelfs dat het aandeel de verwachtingen van beleggers voor de groei van volgend jaar al heeft ingeprijsd – vandaar de voorzichtige prognose van de experts voor Visaaandelen van +4-8 procent. Om bij de huidige koers-winstverhouding goede winsten te kunnen boeken, zou het bedrijf in 2021 heel snel moeten groeien – iets wat niet erg waarschijnlijk is, gezien het feit dat we ons nog steeds midden in de tweede pandemiegolf bevinden.

Ons advies zou zijn om de koers/winstverhouding in de gaten te blijven houden en V te kopen wanneer de ratio ten minste onder de 39 daalt (de laatste keer dat dit gebeurde was begin november). Een koers/winstverhouding onder 38 (zoals eind oktober) zou zelfs nog beter zijn. Als u liever naar de aandelenkoers kijkt, wacht dan op een dip onder de $200 of zelfs $190.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Visa advies en weet je of wat de beurskoers van Visa zou kunnen doen.

Visa koers

De huidige koers van Visa is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Visa in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.