Uber Aandeel

Last Updated on 2 februari 2021 by Jeroen

Heeft Uber je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Uber aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Uber aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Uber goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Uber aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Uber?

Er zijn veel brokers waar je Uber aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Uber, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Uber aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Uber

Het in 2010 opgerichte Uber Technologies, Inc. (UBER), ook bekend als Uber, is een Amerikaanse multinationale onderneming die zich bezighoudt met “ride-hailing”. De diensten van het bedrijf omvatten peer-to-peer ridesharing, het begroeten van ritten, voedselbezorging en een micromobiliteitssysteem met elektrische scooters en fietsen. Het bedrijf ontwikkelt ook zijn eigen toepassingen voor wegvervoer, navigatie, ride sharing en oplossingen voor betalingsverwerking. Uber is gevestigd in San Francisco en is wereldwijd actief. Het bedrijf bedient klanten in meer dan 785 grootstedelijke gebieden over de hele wereld.

Uber aandelen zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) onder het tickersymbool UBER.

In 2009 werd Uber opgericht door Travis Kalanick en Garrett Camp onder de naam Ubercab. Na een beta-lancering in mei 2010, werden de diensten en mobiele app van het bedrijf officieel geïntroduceerd in San Francisco in 2011.

Wat ooit een klein start-up idee was, is nu uitgegroeid tot een prominente naam. In 2019 bedroeg het marktaandeel van Uber voor ride-hailing in de VS ongeveer 70% en voor voedselbezorging ongeveer 20%. In datzelfde jaar had het bedrijf naar schatting meer dan 110 miljoen wereldwijde gebruikers.

Op dit moment omvatten de bedrijfssegmenten van het bedrijf Rides, Eats, Freight, Other Bets, en Advanced Technologies Group (ATG) en Other Technology Programs.

De Rides producten verbinden klanten met chauffeurs die ritten aanbieden in een verscheidenheid van voertuigen, waaronder auto’s, taxi’s en auto riksja’s. De Eats-diensten stellen consumenten in staat restaurants te zoeken, maaltijden te bestellen en te laten bezorgen. De Freight-diensten bieden de mogelijkheid om een zending te boeken en vervoerders te verbinden met verzenders op zijn platform. Het segment Other Bets omvat meerdere aanbiedingen in de investeringsfase, zoals nieuwe mobiliteitsproducten die consumenten toegang bieden tot ritten via verschillende vervoerswijzen, zoals elektrische scooters en fietsen. Het ATG and Other Technology Programs segment is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en commercialisering van autonome voertuig- en ridesharing technologieën.

Met betrekking tot de geschiedenis van Uber-aandelen, in april 2019, diende het bedrijf officieel zijn S-1 papierwerk in om naar de beurs te gaan. De beursgang werd voorspeld als een van de grootste in jaren, waarbij sommige analisten het bedrijf waardeerden op $ 120 miljard.

In mei 2019 ging het bedrijf naar de beurs tegen $ 45 per aandeel op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool UBER, met een initiële marktkapitalisatie van $ 75,5 miljard. De koers van het Uber-aandeel eindigde de eerste handelsdag echter op $ 41,57, waardoor beleggers die tegen de IPO-prijs instapten met een cumulatief verlies van $ 655 miljoen bleven zitten. Op dat moment was dat het grootste dollarverlies op de eerste dag in de geschiedenis van de Amerikaanse beursintroductie.

Gedurende de rest van het jaar is het aandeel nogal volatiel geweest, waarbij de koers van het Uber-aandeel schommelde van zijn hoogtepunten van $ 45,45 tot zijn dieptepunten van $ 26. Het aandeel sloot 2019 op $ 29,74.

Uber koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Uber er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Uber wellicht zou moeten kopen, of niet.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Uber advies en weet je of wat de beurskoers van Uber zou kunnen doen.

Uber koers

De huidige koers van Uber is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Uber in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.