Goedkoop schaatsen in Ankeveen op natuurijs

Met deze kou kon het niet uitblijven, een stukje over schaatsen. Want wanneer het dan uiteindelijk koud genoeg is, is het natuurlijk wel handig om te weten wat de beste schaatsplekken zijn. In dit berichtje hebben we het over een prachtige plek om goedkoop op natuurijs te schaatsen: de Ankeveense plassen.

Ankeveen is een klein dorpje aan de rand van ’t Gooi en kenmerkt zich door één weg die door het hele dorp loopt. Buiten deze weg zijn er enkele zijstraten, maar de grote weg (Stichts End/Hollands End) is de enige doorgaande weg.

Ankeveen is tamelijk onbekend bij het grote publiek, maar is alom bekend onder schaatsliefhebbers. De Ankeveense plassen bieden voor schaatsliefhebbers bij uitstek de mogelijkheid om in een prachtige omgeving een stuk te schaatsen. Je kan in Ankeveen goedkoop schaatsen op natuurijs!

Parkeren in Ankeveen

Het is het beste om op te stappen bij restaurant De Molen (Loodijk 30) of aan de andere kant van Ankeveen bij het Bergse pad. Op beide locaties is er gelegenheid om te parkeren. Als er echt op natuurijs geschaatst kan worden dan wordt er een weiland opengesteld als parkeerplaats waar je voor een paar euro een hele dag kan parkeren. Het zou natuurlijk het voordeligst zijn om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, maar aangezien Ankeveen niet bereikbaar is met het openbaar vervoer en voor de meeste mensen te ver is om te fietsen, komen veel mensen met de auto. Hou er wel rekening mee dat je waarschijnlijk even moet wachten voordat je Ankeveen zelf binnen kunt rijden, gezien de drukte als er geschaatst kan worden.

Ankeveen schaatsen parkeren