Palantir Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Palantir je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Palantir aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Palantir aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Palantir goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Palantir aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Palantir?

Er zijn veel brokers waar je Palantir aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Palantir, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Palantir aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Palantir

Palantir Technologies Inc (PLTR) is een Noord-Amerikaans softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in big data analytics. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft zijn hoofdkantoor in Denver, Colorado. Het biedt een reeks softwaretoepassingen voor het integreren, analyseren en visualiseren van verschillende soorten gegevens, waaronder gestructureerde, ongestructureerde, relationele, temporele en geospatiale gegevens. Het bedrijf bedient klanten over de hele wereld, met klanten variërend van nationale en lokale overheden tot financiële bedrijven en bedrijven in de gezondheidszorg.

Op 30 september 2020 maakte Palantir Technologies zijn debuut op de beurs via een directe openbare aanbieding, waarbij de aandelen onder het tickersymbool PLTR op de New York Stock Exchange (NYSE) noteerden.

Palantir werd in 2003 opgericht door Peter Thiel, Stephen Cohen, Nathan Gettings, Alex Karp en Joe Lonsdale. Aanvankelijk ontwikkelde het een software voor de Amerikaanse inlichtingendienst om te helpen bij antiterrorisme-onderzoeken en operaties. Al snel breidde het zich echter uit met het bouwen van maatwerk softwareplatforms voor commerciële ondernemingen in de financiële sector, de gezondheidszorg, de energiesector en de productiesector. In de eerste helft van 2020 werd de software van Palantir gebruikt door 125 klanten in 36 sectoren in meer dan 150 landen.

Vandaag de dag heeft het bedrijf drie hoofdproducten: Gotham, Foundry en Metropolis. Gotham wordt gebruikt door terrorismebestrijdingsanalisten bij defensie- en inlichtingendiensten, waarmee ze patronen kunnen identificeren in datasets, variërend van signalen van inlichtingenbronnen tot rapporten van vertrouwelijke informanten. Foundry is gebouwd voor commerciële instellingen en wordt gebruikt door zakelijke klanten, zoals Morgan Stanley, Airbus en Merck KGaA, om de gegevens van grote projecten te beheren en te interpreteren. Metropolis wordt gebruikt door hedgefondsen, banken en financiële dienstverleners.

Voorafgaand aan de beursnotering had het bedrijf sinds de oprichting in totaal $2,5 miljard opgehaald. Op zijn eerste dag van de handel op de NYSE, op 30 september 2020, opende het aandeel Palantir Technologies Inc op $10 per aandeel, een stijging ten opzichte van de prijs van $7,50 per aandeel vóór de beursintroductie. De koers van het aandeel schommelde rond het niveau van $ 9-10 in oktober. In november steeg de waarde van het Palantir aandeel naar een hoogtepunt van $29 per aandeel.

Palantir koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Palantir er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Palantir wellicht zou moeten kopen, of niet.

De aandelenkoers van data- en analysesoftwarebedrijf Palantir Technologies (PLTR) is verdubbeld sinds zijn beursintroductie eind september. Door de snelle rally vragen sommige beleggers zich af of het bedrijf overgewaardeerd is geraakt of dat het aandeel nog steeds een koop is.

Palantir ontwikkelt dataplatformen voor overheden en grote organisaties. Het werk van Palantir om overheden en gezondheidsinstellingen te helpen bij het opsporen van de verspreiding van Covid-19-infecties heeft de interesse van de markt gewekt en heeft de aandelenkoers een boost gegeven.

Wat zijn de vooruitzichten voor het aandeel Palantir na de rally? Waar voorspellen analisten dat de aandelenkoers zich als volgende zal bewegen? Laten we eens kijken naar recente ontwikkelingen om u te helpen weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.

Softwareaandelen, waaronder Palantir Technologies, hebben geprofiteerd van de sterke rally in aandelenkoersen voor technologiebedrijven in 2020 en verschillende bedrijven hebben goed getimede beursintroducties gelanceerd. Snowflake (SNOW), dat software voor gegevensanalyse ontwikkelt, Sumo Logic (SUMO), maker van cloudmonitoringsoftware, Asana (ASAN), leverancier van software voor workflowbeheer, en Unity Software (U), dat gameplatforms ontwikkelt, hebben allemaal winsten geboekt na hun beursintroducties.

De Nasdaq 100 Index (US100) is sinds het begin van het jaar met 40 procent gestegen, gestimuleerd door versnellende digitale trends nu bedrijven over de hele wereld zijn overgestapt op werken op afstand tijdens de Covid-19-pandemie. Uit een rapport van adviesbureau McKinsey van mei bleek dat “we in ongeveer acht weken vijf jaar vooruit zijn gegaan in de digitale adoptie door consumenten en bedrijven”, omdat bedrijven “ten minste een deel van hun bedrijf hebben gedigitaliseerd om werknemers te beschermen en klanten te bedienen die te maken kregen met mobiliteitsbeperkingen als gevolg van de Covid-19-crisis.”

Palantir-aandelen stijgen na sterke derdekwartaalresultaten

Het aandeel PLTR opende op zijn eerste handelsdag via een directe notering op de New York Stock Exchange (NYSE) op 30 september op $10 per aandeel, een stijging ten opzichte van de prijs van $7,50 per aandeel vóór de lancering. Het aandeel verhandelde rond het niveau van $ 9-10 per aandeel in oktober en steeg vervolgens in november tot een hoogtepunt van $ 29,05 per aandeel, een winst van 190,5 procent.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Palantir advies en weet je of wat de beurskoers van Palantir zou kunnen doen.

Palantir koers

De huidige koers van Palantir is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Palantir in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.