Nio Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Nio je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Nio aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Nio aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Nio goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Aandeel Nio

Nio aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Nio?

Er zijn veel brokers waar je Nio aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Nio, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Nio aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Nio

NIO, gevestigd in Shanghai en bekend als de “Chinese Tesla”, is een maker van elektrische voertuigen (EV’s) die in 2014 werd opgericht door de Chinese ondernemer William Li. Het bedrijf was voorheen bekend als NextEV, waarbij NIO de naam is van zijn premium elektrische voertuigmerk dat in 2016 werd gelanceerd. Het heeft productie- en softwarecentra in China, een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in de VS en ontwerpcentra in Duitsland en het VK.

NIO bracht zijn aandelen in de VS naar de beurs via een beursgang (IPO) in september 2018 op de New York Stock Exchange (NYSE) onder het tickersymbool NIO. De beursgang bracht $ 1 mrd (£ 737 m, € 815 m) op en gaf het bedrijf een initiële waardering van $ 6 mrd.

Aangezien NIO geen in de VS gevestigd bedrijf is, noteerde het Amerikaanse aandelen (ADS’s) – die elk een gewoon aandeel van klasse A vertegenwoordigen – in plaats van gewone aandelen. ADS’s zijn aandelen in bedrijven die buiten de VS zijn gevestigd en worden aangehouden door Amerikaanse depotbanken voor verhandeling op Amerikaanse beurzen.

NIO is een van de beursgenoteerde ondernemingen die in de voorhoede van de revolutie van de elektrische voertuigen staat. Beleggers kunnen een positie innemen als proxy voor hoe zij verwachten dat de markt zich zal ontwikkelen.

De relatief lage aandelenkoers van NIO maakt het een levensvatbaar alternatief voor individuele beleggers met een kleine portefeuillewaarde die misschien niet voldoende middelen kunnen toewijzen om Tesla-aandelen (TSLA) te kopen, die in waarde omhoog zijn geschoten. De waarde van het NIO-aandeel is sterk gestegen als reactie op de toegenomen belangstelling voor de EV-markt, met een stijging van meer dan 1.000 procent in 2020.

De Chinese overheid stimuleert de overstap naar elektrische voertuigen als een manier om de vervuiling terug te dringen, de doelstellingen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen te halen en innovatie onder Chinese bedrijven te stimuleren op het gebied van technologie en producten die naar het buitenland kunnen worden geëxporteerd. De regering heeft 1 miljard dollar in NIO geïnvesteerd om het bedrijf en de ontwikkeling van de sector te steunen.

NIO trekt investeerders aan omdat het zich richt op ontwikkelingen om de bezorgdheid van consumenten over de aankoop van elektrische voertuigen weg te nemen en de adoptie van elektrische auto’s boven auto’s met verbrandingsmotoren te stimuleren. In november 2020 lanceerde het bedrijf een batterijpakket met hoge dichtheid om lange afstanden te kunnen afleggen, en een abonnementsdienst voor batterijen waarmee autobezitters hun batterijen kunnen vervangen.

 

Nio koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Nio er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Nio wellicht zou moeten kopen, of niet.

Aandelen van makers van elektrische voertuigen blijven dit jaar massale winsten – en krantenkoppen – opleveren, nu een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen op handen lijkt te zijn.

Nio, de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen die momenteel op weg is om een sterke concurrent te worden van EV-gigant Tesla, is een van de grootste winnaars in de sector sinds het begin van het jaar, en genereerde een oogverblindend rendement van 600 procent voor beleggers in ruwweg 10 maanden, wat bijna 200 procent meer is dan de winsten die Tesla in dezelfde periode zag.

Ter vergelijking: de Nasdaq 100 heeft dit jaar tot nu toe ongeveer 35 procent gewonnen, terwijl de S&P 500 in diezelfde periode 7 procent is gestegen.

Nio’s opmerkelijke bull-run is voornamelijk te danken aan een combinatie van steeds optimistischere vooruitzichten voor de EV-industrie, samen met een daaropvolgende golf van analistenupgrades en koersdoelverhogingen, die de waardering van het bedrijf hebben opgedreven tot maar liefst $39 miljard (£30 miljard, €33 miljard), ondanks het feit dat Nio in zijn geschiedenis nog geen enkel kwartaal winstgevend is geweest.

Is het mogelijk dat dit hoge optimisme zich uiteindelijk tegen beleggers keert als de beloften van het bedrijf over een hogere omzet en productie niet worden waargemaakt?

De volgende prognose van de aandelenkoers van Nio probeert te analyseren waar het aandeel nu naar toe zou kunnen gaan, welke factoren de huidige bull-run stimuleren en of de vooruitzichten van het aandeel Nio veelbelovend genoeg zijn om deze niveaus te rechtvaardigen.

Koersanalyse Nio-aandelen

De recente bull-run van Nio begon in juni 2020, toen de pandemie van het coronavirus een verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen versnelde die al een paar jaar goed op gang was.

Marktspelers geloven dat sociale afstand een factor kan zijn die het percentage mensen dat een auto koopt kan verhogen, omdat de uitbraak een blijvende indruk kan achterlaten in de hoofden van mensen wat betreft de gevaren van het gebruik van openbaar vervoer.

Beleidsmakers in verschillende landen zijn al jaren voorstander van elektrische voertuigen als een manier om de vervuiling in hun steden te verminderen, terwijl de lagere olieprijzen ook een tol hebben geëist in de olie- en gasindustrie, waardoor olielobby’s minder geld hebben om gunstige regelgeving voor de industrie verder uit te stellen.

In deze context komt Nio naar voren als een goed gepositioneerd bedrijf dat een aanzienlijk rendement zou kunnen halen uit deze historische overgang van fossiele brandstoffen en dat is de belangrijkste reden waarom de prijs van het aandeel de laatste tijd aanzienlijk is gestegen.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Nio advies en weet je of wat de beurskoers van Nio zou kunnen doen.

Nio koers

De huidige koers van Nio is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Nio in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.