Moderna Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Moderna je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Moderna aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Moderna aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Moderna goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Moderna aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Moderna?

Er zijn veel brokers waar je Moderna aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Moderna, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Moderna aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Moderna

Moderna (MRNA) is een Noord-Amerikaans biotechnologiebedrijf in klinische fase. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cambridge, Massachusetts, en het bedrijf is gespecialiseerd in de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen, alsook in vaccintechnologieën op basis van boodschapper-RNA (mRNA). Het bedrijf werkt aan therapeutica en vaccins voor infectieziekten, auto-immuunziekten, immuno-oncologie en cardiovasculaire ziekten.

Moderna heeft een aantal strategische partnerschappen met toonaangevende namen in de sector, zoals Vertex Pharmaceuticals (VRTX), AstraZeneca (AZN) en Merck & Co (MRK). In 2020 werkte het ook samen met Lonza Group (LONN) en Catalent (CTLT) voor de productie van zijn Covid-19-vaccin-kandidaat mRNA-1273. Aan het einde van 2020 had het bedrijf 12 programma’s in klinische proeven en in totaal 23 ontwikkelingskandidaten.

Moderna-aandelen zijn genoteerd op de Nasdaq Stock Market onder het tickersymbool MRNA. Het bedrijf is een bestanddeel van de NASDAQ-100 Index.

Blijf op de hoogte van het laatste marktnieuws en bekijk de koers van het Moderna aandeel live op Capital.com.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht als Moderna Therapeutics, met als doel het commercialiseren van het onderzoek van stamcelbioloog Derrick Rossi. Naast Rossi waren de medeoprichters van Moderna Noubar Afeyan, Robert Langer en Kenneth Chien. In augustus 2018 werd de naam van het bedrijf veranderd in Moderna.

In november 2020 toonde Moderna’s Covid-19-vaccin kandidaat, mRNA-1273, voorlopig bewijs van 94,1 procent werkzaamheid bij het voorkomen van de ziekte in een fase 3-studie. De resultaten hebben geleid tot de indiening van een aanvraag voor een vergunning voor noodgebruik in de VS, Canada en Europa.

Eind november sloot de EU een overeenkomst met Moderna voor maximaal 160 miljoen doses van het vaccin. In december oefende de Amerikaanse regering haar optie uit om nog eens 100 miljoen doses van Moderna’s mRNA-1273 te kopen, waardoor de bevestigde orderverbintenis op 200 miljoen doses komt.

Met Capital.com’s Moderna koersgrafiek, kunt u niet alleen snel de huidige koers van het aandeel MRNA bekijken, maar ook de waarde van het aandeel in historische termen traceren.

Moderna’s langverwachte beursgang (IPO) vond plaats in december 2018, waarbij het bedrijf 26,3 miljoen aandelen verkocht geprijsd op $ 23 per stuk. Op dat moment was het de grootste biotech IPO ooit. Moderna haalde meer dan $ 600m op, waardoor het bedrijf werd gewaardeerd op $ 7,5 mrd (£ 5,6 mrd, € 6,2 mrd).

In 2020 was het aandeel MRNA een van de best presterende aandelen op de Amerikaanse markt. Dit was te danken aan het stijgende enthousiasme van beleggers over de veelbelovende Covid-19 vaccin kandidaat van het bedrijf. Na de opening van het jaar op $19,57, zat de koers van het MRNA-aandeel in de lift, met een piek van $94,85 midden juli. Binnen een maand was de koers gedaald tot $54,23, maar daarna kreeg het aandeel opnieuw een opwaartse impuls, met een koers die op 16 november de $100 overschreed. Op 8 december sloot het aandeel de handelsdag af op $169,86, wat neerkomt op een winst van bijna 770 procent sinds het begin van het jaar.

Moderna koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Moderna er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Moderna wellicht zou moeten kopen, of niet.

Moderna is een Amerikaans biotechnologiebedrijf dat pionierswerk verricht bij de ontwikkeling van een nieuwe klasse geneesmiddelen op basis van boodschapper-RNA (mRNA). Het bedrijf gelooft dat het gebruik van mRNA als geneesmiddel het proces van het ontdekken, ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen aanzienlijk zou kunnen verbeteren.

Moderna, opgericht in 2010, heeft het toonaangevende mRNA-technologieplatform in de industrie gebouwd, dat in staat is om de vroege ontwikkeling van vaccins en het ontdekken van geneesmiddelen te versnellen.

Begin november 2020 kondigde Moderna aan dat haar vaccin tegen Covid-19 meer dan 94 procent effectiviteit vertoonde. Het vaccin van het bedrijf heeft een groot voordeel ten opzichte van het rivaliserende vaccin van Pfizer, omdat het kan worden opgeslagen bij slechts 2 tot 80 C, terwijl voor het vaccin van Pfizer -700 C nodig is.

Moderna ging in december 2018 naar de beurs tijdens de grootste biotech IPO in de geschiedenis. Het bedrijf haalde 600 miljoen dollar op voor 8 procent van zijn aandelen met een waardering van 7,5 miljard dollar. De aandelen van het bedrijf zijn genoteerd en worden verhandeld op de NASDAQ-beurs onder het tickersymbool MRNA. Het is ook een bestanddeel van de NASDAQ 100 beursindex.

Moderna werd in 2010 opgericht als ModeRNA Therapeutics met als doel het onderzoek van stamcelbioloog Derrick Rossi te commercialiseren. De wetenschapper introduceerde de manier om mRNA te wijzigen door het in menselijke cellen over te brengen.

In maart 2013 tekende Moderna een vijfjarige overeenkomst met AstraZeneca voor het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van boodschapper-RNA voor behandelingen op verschillende therapeutische gebieden, waaronder stofwisselings- en cardiovasculaire ziekten en verschillende soorten kanker.

In 2018 kreeg het bedrijf een rebranding als Moderna Inc en ging het naar de beurs op de NASDAQ met het tickersymbool MRNA. Dit was toevallig de grootste biotech IPO in de geschiedenis. Het bedrijf kreeg 621 miljoen dollar door 27 miljoen aandelen aan te bieden tegen 23 dollar per stuk, wat resulteerde in een bedrijfswaardering van 7,5 miljard dollar.

Tot 2020 werden de Moderna aandelen vrij vlak verhandeld binnen een bandbreedte van $18 – $28. Dit jaar is de situatie drastisch veranderd, vooral dankzij de betrokkenheid van het bedrijf bij de ontwikkeling van het coronavirus vaccin en de succesvolle proeven.

Het aandeel MRNA klom van $17,68 op 7 januari 2020 naar $109,29 op 25 november 2020, na een koersrally op lange termijn. De succesvolle prestaties gedurende het jaar en de vooruitzichten om de wereld te redden van de coronavirus pandemie dragen bij aan een positieve aandelenvoorspelling voor Moderna volgend jaar en daarna.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Moderna advies en weet je of wat de beurskoers van Moderna zou kunnen doen.

Moderna koers

De huidige koers van Moderna is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Moderna in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.