Het WK, het moment voor een goedkope televisie

Met het WK voetbal 2014 voor de deur is dit het juiste moment om goedkoop een televisie te scoren. Hoewel LCD-, LED- en plasma-televisies de afgelopen jaren flink in prijs zijn gedaald, kan je profiteren van hoge kortingen in de aanloop naar het WK.

Voetballiefhebbers zouden deze zomer het liefste naar Brazilië afreizen om de wedstrijden live mee te maken en te genieten van het mooie weer (en wellicht de vrouwen). Echter is dat niet voor iedereen weggelegd en dan zit er niks anders op dan het voetbal te volgen vanachter het televisiescherm. Wat is er mooier dan het voetbal te bekijken op een enorm beeldscherm met de hoogst haalbare HD-beeldkwaliteit? Profiteer en bespaar op de aankoop van een nieuwe televisie met WK TV aanbiedingen en acties.

Het wereldkampioenschap voetbal van 2014 in Brazilië is voor veel televisiefabrikanten en verkopers een moment om televisies in de aanbieding te doen en hoge kortingen te geven. Vlak voor een WK (of EK) is er veel concurrentie op de televisiemarkt, want veel mensen hebben namelijk interesse in een nieuwe, grotere/mooiere/betere televisie om zo de wedstrijden optimaal te beleven. Vanwege die concurrentie doen fabrikanten als Sony, Samsung, Philips, LG, Panasonic, Sharp, etc. extra hun best om juist hun televisies te verkopen. Dat zorgt voor extra voordeel voor jou! Profiteer hiervan als je een nieuwe televisie aan wilt schaffen.

Het WK duurt van 12 juni 2014 t/m 13 juli 2014, maar al ruim daarvoor (ongeveer vanaf mei) beginnen winkels en webwinkels met het aanbieden van goedkopere televisies en met het stunten met de prijzen. Met flinke kortingen proberen ze jou over de streep te trekken om een televisie te kopen, de korting kan wel oplopen tot enkele honderden euro’s! In het voorjaar van 2014 hebben de meeste fabrikanten nieuwe modellen van hun televisies uitgebracht, dus je kan voor relatief weinig geld het nieuwste model bemachtigen.

Televisies in de aanbieding

Houd de folders, advertenties en brochures van fabrikanten in de gaten om op het juiste moment een nieuwe televisie te kopen in de aanbieding. Allerlei webwinkels zijn al begonnen met TV-acties, bijvoorbeeld TVaudio.nl WK aanbiedingen. Deze website is door de Consumentenbond als goedkoopste getest. Zo geven ze kortingen van bijna 50%!

Televisies vergelijken

Door prijzen en modellen te vergelijken kan je de perfecte TV uitzoeken die aan jouw eisen voldoet. Let op het juiste beeldformaat (met de beeldkwaliteit van tegenwoordig zijn grotere televisies aan te raden), kijkhoek, contrast en het design. Zorg er wel voor dat de televisie in je huiskamer past, want een televisie van 60 inch misstaat in een woonkamer van 3 x 3 meter. Zoek het desnoods het formaat op van de TV waar je interesse in hebt en gebruik een meetlint om de TV in je interieur te ‘passen’.

Ook energieverbruik is tegenwoordig en belangrijke afweging. Een groter beeldscherm verbruikt meer energie. Gelukkig zijn televisies de afgelopen jaren veel zuiniger geworden vanwege Europese regelgeving. Plasma-tv’s gebruiken veel meer energie van LCD- en LED-televisies; maar dat is wel afhankelijk van wat er op het beeld wordt getoond (witte beelden kosten meer energie dan donkere beelden). Plasma-televisies kunnen wel tweeënhalf keer zoveel energie nodig hebben dan andere typen televisies.

Je kan televisies vergelijken via Tweakers Pricewatch, Kieskeurig en Beslist.

Notitie: de televisie op de afbeelding is een 4K Ultra-HD televisie van Sony, uit hun televisiereeks van 2014.