Geld verdienen met Bitcoins via Coinbase

Bitcoins zijn een nieuw soort elektronisch geld dat bestaat sinds 2009, maar wat de laatste jaren flink in opmars is. Er wordt wel gezegd dat het de valuta van de toekomst is. De waarde van Bitcoins stijgt ontzettend snel, en daarom kan je er geld mee verdienen! 

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoins is een vorm van ‘digitaal’ geld. Het is gebaseerd op cryptografie (en dus ook wel ‘cryptocurrency’ genoemd) en een peer-to-peer principe. Er is dus geen centrale bank/administratie en iedereen van Bitcoins kopen en uitwisselen. Door deze unieke eigenschappen staat het vele nieuwe toepassingen toe die tot nog toe niet mogelijk waren met andere betalingssystemen en valuta.

De Bitcoin wordt steeds bekender en de waarde ervan breekt record na record. Een jaar geleden was één bitcoin ongeveer € 500 euro waard, nu is de grens van € 3.000 euro al gepasseerd.

Bitcoins als belegging

Door de snelle waardestijging van bitcoins is het een interessante mogelijkheid om te beleggen / sparen. Je kiest zelf met hoeveel geld je instapt en de transactiekosten zijn laag. Ga maar na, in het begin lag de waarde van een enkele bitcoin rond de € 10, inmiddels rond de € 3.621 euro (vandaag, 15-08-2017). De eerste cryptomiljonairs zijn er inmiddels al! Het kan zeer lucratief zijn om nu nog in te stappen en te beginnen met sparen met Bitcoins.

Dit is het koersverloop van de Bitcoin sinds januari 2013 tot augustus 2017. Vooral het laatste jaar loopt de waarde snel op. De verwachting is dat deze snelle (bijna exponentiële) waardestijging nog wel even doorgaat.

Koersverloop Bitcoins

Sparen via Coinbase

Je kunt nu direct (in enkele minuten) beginnen met Bitcoins sparen via Coinbase. Coinbase is in dit geval de ‘bank’, maar er zijn er veel meer die Bitcoins verhandelen. Coinbase is een bekende en betrouwbare speler in de wereld van Bitcoins.

Het enige dat je nodig hebt is een creditcard om Bitcoins te kopen. Deze zullen in jouw Coinbase account opgeslagen staan en (hoogst waarschijnlijk) in waarde stijgen. Je betaalt een paar euro toeslag aan Coinbase, maar dat geld is verwaarloosbaar als je het afzet tegen de waardevermeerdering!

Gratis Bitcoins

Als je je nu bij Coinbase aanmeld en je voor $100 (€85) of meer aan digitale valuta’s koopt of verkoopt, ontvangt je direct $10 (€8) aan gratis bitcoins. Dat lijkt misschien weinig, maar over een jaar zou het zo een paar duizend euro waard kunnen zijn!

Risico

Hier geld de regel, investeer niet meer geld dan je bereid bent te verliezen. Gezien de stabiele waardestijging sinds 2013 is er ogenschijnlijk weinig risico, maar kijkt uit. Wees verstandig. Handelen in Bitcoins is op eigen risico.