Facebook Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Facebook je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Facebook aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Facebook aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Facebook goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Facebook aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Facebook?

Er zijn veel brokers waar je Facebook aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Facebook, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Facebook aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Facebook

Facebook, Inc. (FB) is een Amerikaans socialemedia- en technologiebedrijf dat in 2004 is opgericht door Mark Zuckerberg. Het bedrijf richt zich op het leveren van diensten en producten waarmee mensen met elkaar in contact kunnen komen en inhoud kunnen delen via computers, mobiele apparaten en tablets.

In de loop der jaren is Facebook uitgegroeid tot een van ’s werelds meest waardevolle bedrijven naar marktkapitalisatie. Samen met Apple (AAPL), Amazon (AMZN), Netflix (NFLX) en Alphabet’s Google (GOOGL) vormt het bedrijf de FAANG-groep, een entiteit die de vijf populairste en best presterende technologiebedrijven uit de VS vertegenwoordigt.

Facebook-aandelen worden verhandeld op de NASDAQ-beurs onder het tickersymbool FB. Het bedrijf is een bestanddeel van de NASDAQ 100, S&P 100 en S&P 500 indices.

Volg de koers van Facebook aandelen live op Capital.com om de beste handelsmogelijkheden te spotten.

In februari 2004 werd het bedrijf aanvankelijk opgericht als een sociale netwerkdienst TheFacebook door Mark Zuckerberg en zijn medestudenten van Harvard University Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum en Chris Hughes. De eerste maanden na de lancering werden de kosten voor de exploitatie van de website betaald door Zuckerberg en Saverin, die een aandelenbelang in het bedrijf hadden genomen. De website exploiteerde ook enkele advertenties om de bedrijfskosten te dekken.

In de loop van zijn geschiedenis heeft het bedrijf een aantal overnames gedaan om zijn bedrijfsportfolio te diversifiëren en zijn marktaanwezigheid uit te breiden. Enkele van de meest prominente aankopen die Facebook deed waren FriendFeed in augustus 2009, Divvyshot en Octazen Solutions in 2010, Instagram in 2012, Onavo in 2013, WhatsApp in 2014, Oculus VR in 2014, Wit.ai in 2015, Dreambit in 2018 en Beat Games in 2019.

Vandaag behoudt het bedrijf zijn leidende positie als een van ’s werelds populairste aanbieders van sociale netwerkdiensten. In de “familie van apps” van Facebook staan Facebook Messenger en WhatsApp aan de leiding van alle messaging-applicaties wat betreft gebruikersaantallen. Momenteel heeft WhatsApp meer dan 1,6 miljard actieve gebruikers, terwijl FB Messenger wordt gebruikt door 1,3 miljard gebruikers. In totaal hebben alle apps van het bedrijf meer dan 2,9 miljard actieve gebruikers per maand.

Met Capital.com’s FB aandelen grafiek kunt u niet alleen de laatste koers van Facebook aandelen in real-time volgen, maar ook de waarde van de aandelen van het bedrijf in historische termen traceren.

Wat betreft de geschiedenis van Facebook aandelen, het bedrijf diende een aanvraag in voor een eerste openbare aanbieding op 1 februari 2012, met de intentie om $ 5 miljard op te halen. Underwriters waardeerden de FB aandelen op $38 per stuk, waardoor het bedrijf een waardering van $104 miljard kreeg.

Twee dagen voor de beursgang kondigde Facebook aan dat het 25 procent meer aandelen zou verkopen dan aanvankelijk gepland, vanwege de grote vraag. Op 18 mei 2012 begon de handel in het aandeel op de NASDAQ-beurs en eindigde de eerste dag op $38,23 per aandeel. In totaal haalde het bedrijf meer dan 16 miljard dollar op, waarmee het op dat moment de grootste technologie-IPO in de geschiedenis van de VS was.

De koers van het Facebook-aandeel daalde echter kort daarna en bereikte slechts enkele maanden later een recorddieptepunt van $17,55. Pas in het derde kwartaal van 2013 voltooide de sok een retracement van 100 procent naar het hoogste punt, wat een breakout met een hoog volume genereerde die brede koopinteresse aantrok.

In de daaropvolgende zes jaar, met uitzondering van kortstondige negatieve schommelingen, had de FB-aandelenkoers zich voornamelijk in de uptrend bevonden. Op 25 juli 2018 piekte de waarde van het FB-aandeel op $ 217,50.

Zorgen, vooral gedreven door dataprivacykwesties en het Cambridge Analytica-schandaal, hadden echter een zware impact op de aandelenkoers van Facebook. Het raakte het beleggerssentiment, waarbij de koers daalde tot een dieptepunt van $ 176,26 op 26 juli 2018.

Na een daling tot het laagste punt in één jaar van $ 124,06 op 24 december 2018, heeft het aandeel van de techgigant zich uiteindelijk hersteld en schommelt het sindsdien voornamelijk in een opwaartse beweging.

Het aandeel sloot de handel in 2019 af op $205,25. Op 29 januari 2020 bereikte de koers van het FB-aandeel een nieuwe recordhoogte op $223,23.

Facebook koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Facebook er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Facebook wellicht zou moeten kopen, of niet.

Iemand heeft twee mogelijkheden om in Facebook-aandelen te handelen. Ten eerste kan men beleggen in Facebook aandelen op de beurzen waar deze genoteerd staan. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de handel in Facebook-aandelen (FB) door aandelen te kopen op de NASDAQ-beurs, zodat u daadwerkelijk een aandeel in het bedrijf bezit. Dit kan worden beschouwd als een langetermijninvestering, aangezien de persoon meestal wacht tot de prijs in de loop van de tijd stijgt.

Een andere mogelijkheid is de handel in een contract voor verschil (CFD) op een bepaald aandeel, en speculeren op het prijsverschil van de onderliggende waarde, zonder daadwerkelijk eigenaar te zijn van het actief. Een CFD is een financieel instrument dat gewoonlijk tussen een makelaar en een belegger wordt gesloten, waarbij de ene partij overeenkomt de andere partij het verschil in waarde van een effect te betalen tussen de opening en sluiting van de transactie. U kunt ofwel een long positie aanhouden (speculeren dat de prijs zal stijgen) of een short positie (speculeren dat de prijs zal dalen). Dit wordt beschouwd als een kortetermijninvestering of -handel, aangezien CFD’s doorgaans binnen kortere tijdsbestekken worden gebruikt.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Facebook advies en weet je of wat de beurskoers van Facebook zou kunnen doen.

Facebook koers

De huidige koers van Facebook is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Facebook in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.