Disney Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Disney je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Disney aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Disney aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Disney goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Disney aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Disney?

Er zijn veel brokers waar je Disney aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Disney, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Disney aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Disney

The Walt Disney Company is een gediversifieerde internationale amusements- en mediabedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië, VS, en het bedrijf is gespecialiseerd in medianetwerken, studio-entertainment, interactieve media, consumentenproducten, parken en resorts.

Sinds de jaren tachtig heeft Disney een aantal verschillende bedrijven overgenomen om meer volwassen inhoud op de markt te brengen dan doorgaans wordt geassocieerd met zijn vlaggenschip, de gezinsgerichte merken. De lijst omvat onder meer 21st Century Fox, Marvel Studios, Lucasfilm, Pixar en Blue Sky Studios.

Disney-aandelen zijn genoteerd aan de NYSE onder de ticker DIS. Het bedrijf maakt deel uit van de S&P 500 Index, de S&P 100 Index en de Dow Jones Industrial Average Index (DJIA).

Hoewel het bedrijf, dat toen bekend stond als Disney Brothers Cartoon Studio, werd opgericht in 1923, duurde het tot 1938 vooraleer het een vennootschap werd. In de loop van zijn geschiedenis is Disney uitgegroeid van een tekenfilmstudio tot een miljardenbedrijf dat vandaag de dag een leidende rol speelt in de entertainmentindustrie.

Momenteel is het bedrijf actief in vier bedrijfssegmenten: Media Networks, Studio Entertainment, Parks Experiences and Products, en Direct-To-Consumer en International. Het bedrijf heeft in 2019 meer dan 223.000 mensen in dienst en is actief over de hele wereld.

De eerste gewone aandelen van het bedrijf werden uitgegeven in 1940. Het begon over-the-counter (OTC) te verhandelen in 1946, precies op het moment dat de naoorlogse economische boom op gang kwam. Gedurende de volgende 11 jaar, verhandelde het aandeel OTC. Gedurende die tijd zette Disney zijn bedrijfsontwikkeling voort en vond in 1955 het moderne enorme themapark Disneyland in Californië uit.

In het kielzog van de succesvolle opening van het park, debuteerde het bedrijf op de New York Stock Exchange (NYSE). Op 12 november 1957 gingen de Walt Disney aandelen naar de beurs voor $13,88 per aandeel. Sindsdien zijn de aandelen van het bedrijf zes keer gesplitst: in 1956, 1967, 1971, 1973, 1986, 1992 en 1998.

Sinds de beursintroductie op de NYSE heeft het Disney-aandeel opmerkelijke prestaties geleverd: de koers steeg explosief en er werden sterke en gezonde dividenden uitgekeerd.

Disney koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Disney er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Disney wellicht zou moeten kopen, of niet.

Wat begon als de Disney Brothers Cartoon Studio in 1923 is uitgegroeid tot een gigantisch entertainmentconglomeraat dat themaparken exploiteert, films produceert en zelfs live sport uitzendt. Het is deze diversificatie die The Walt Disney Company zo interessant maakt voor beleggers.

Op 19 november was een aandeel DIS $143,12 waard, wat 6,7 procent minder is dan de 52-weekse hoogste koers van $153,41. DIS wordt dus met een korting verhandeld – maar betekent dit dat u moet kopen?

Wat de bedrijfsfundamenten betreft, ziet de prognose van het Disney-aandeel voor 2021 eruit als een gemengde zak. De meeste van zijn themaparken zijn nu heropend, behalve die in Californië en Parijs. De bezoekersaantallen blijven echter op 30-40 procent van het niveau van voor de pandemie. De mensen zijn bang voor mensenmassa’s en velen houden niet van de beperkingen inzake het dragen van maskers en sociale dans. Zolang er geen officieel vaccin is, zullen bezoekers niet massaal terugkeren. Een recent rapport van Deutsche Bank voorspelt dat 2021 een “verloren” jaar zal zijn in termen van themaparkinkomsten voor Disney (hoewel de inkomsten tegen 2023 volledig zullen zijn hersteld).

Er is ook niet veel hoop voor de studio-afdeling. Black Widow is verschoven naar mei, Eternals naar november, en West Side Story naar december 2021.

Aan de andere kant kunnen de inkomsten uit streaming omhoogschieten. Macquarie Research voorspelt dat Disney+, Hulu en ESPN+ in 2021 goed zullen zijn voor 21 procent (15,5 miljard dollar) van Disney’s inkomsten. Zijn naaste rivaal, ViacomCBS, zal naar verwachting slechts 2,3 miljard dollar verdienen aan streaming. Zo’n enorme voorsprong zal de koers van het aandeel waarschijnlijk een boost geven.

Experts zijn het eens over een optimistische prognose van de Disney-aandelenkoers voor 2021. Het koersdoel onder CNN-analisten ligt op 155 dollar, oftewel 7,8 procent hoger dan de koers op 19 november, met een consensusrating van ‘buy’ (17 adviezen), met 8 ‘hold’ en 1 ‘outperform’. Op MarketScreener is het consensusdoel $150,52, met 11 van de 27 analisten die ‘kopen’, 7 ‘outperform’ en 6 ‘hold’. Tot slot hebben de experts van Yahoo! Finance een koersdoel van $150,17.

Het is vermeldenswaard dat het consensusdoel een evaluatie is van hoeveel het aandeel op dit moment waard zou moeten zijn en geen eigenlijke prognose van het aandeel Walt Disney. Toch laat het zien waar de analisten verwachten dat de koers heen zal gaan.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Disney advies en weet je of wat de beurskoers van Disney zou kunnen doen.

Disney koers

De huidige koers van Disney is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Disney in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.