Importeer goedkope Playstation 3 games uit het buitenland

Iedere gamer weet dat games erg duur zijn. Prijzen van € 60 euro per stuk zijn normaal. Als je een Sony Playstation 3 hebt dan heb je geluk: je kunt voordelige games importeren uit het buitenland.

Games importeren uit het buitenland is een stuk makkelijker dan vroeger. Via het internet bestel je een game, je betaald met creditcard of PayPal en een paar dagen later ligt de game op je deurmat. Natuurlijk is het importeren van goedkope games niet zonder risico: zorg dat je weet wat je doet.

De regio

Het belangrijkste waar je normaal gesproken op moet letten is de regio. Als een spel in een regio wordt uitgebracht kan je deze, als het spel een regio-lock heeft, ook alleen maar in die regio spelen. De volgende regio’s zijn er:

  • PAL (Europa, Australië en nog een paar andere landen)
  • NTSC-J (Japan, Korea en nog een aantal Aziatische landen)
  • NTSC-U/C (Verenigde Staten & Canada)

Als je in Europa je Playstation 3 hebt gekocht, dan dien je officieel dus PAL Playstation 3 games aan te schaffen. Maar het leuke is: Playstation 3 games zijn regiovrij! Je kan dus gewoon een NTSC spel aanschaffen en deze in je Europese PAL Playstation afspelen. Dat geeft een hoop mogelijkheden, want NTSC spellen zijn doorgaans een stuk goedkoper te krijgen van PAL games!

Importeer je games en bespaar veel geld!

Importeren op internet

Er zijn op internet ontzettend veel webwinkels te vinden waar je de buitenlandse Playstation games kunt aanschaffen. Hieronder volgt een lijstje van populaire  webshops om te bestellen. Enkele zijn particulieren die handelen op Ebay.

Mocht deze lijst niet voldoende zijn: zoek dan je game op op eBay.

Betrouwbaarheid

Het is aan te raden om niet zomaar bij iedereen te bestellen. Kijk of de webshop populair is en of deze goede reacties krijgt van mensen. Door een zoekopdracht naar de naam van de winkel kan je al veel te weten komen over de betrouwbaarheid. Bij eBay handelaren kan je de waardering van een handelaar bekijken: koop alleen bij betrouwbare handelaren om teleurstelling te voorkomen.

Betalen

Omdat je de spellen in het buitenland besteld dien je de spellen ook vaak in buitenlandse valuta te betalen. En dat is gunstig want de dollar staat nu erg laag. Wat dat betekend kan ik het beste uitleggen door een voorbeeld: op de webshop staat een game te koop voor $ 50 dollar. De koers van de dollar is nu rond de 0,66 (1 dollar = 0,66 euro). Als je die game koopt en je gaat betalen met je creditcard of PayPal, dan betaal je maar € 33,28 euro.

De meest gebruikte betaalmethodes bij het importeren van games zijn CreditCard of PayPal. PayPal is aan te raden omdat zij een betrouwbare partij zijn die tussen de koper en de verkoper zit. Jij geeft je bank- of creditcardgegevens aan PayPal en zij doen de rest, de verkoper krijgt jouw gegevens nooit te zien.

Gebruik geen onbetrouwbare methodes zoals WesternUnion of andere technieken. Kies voor Creditcard (VISA of MasterCard) of PayPal, anders niet.

Verzending

Let op bij het verzenden van games uit het buitenland: de kosten kunnen soms hoger uitvallen dan verwacht. Je verzending kan er door de Douane uit worden gepikt en gecontroleerd worden. Als dat het geval is dan dien je 19 % van de waarde als omzetbelasting te betalen. Je krijgt dan een naheffing van de Douane. Je doet er ook slim aan om de verzending te laten verzekeren als dat mogelijk is.

Omdat het pakketje uit het buitenland dient te komen moet je er wel vanuit gaan dat het wat langer duurt voordat je het spel binnen hebt. Eén á twee weken verzendtijd is normaal.

Eigen ervaring

Zelf importeer ik regelmatig Playstation 3 games. Laat zeggen dan ik al 10 keer iets uit het buitenland heb besteld en dat ik nog geen vervelende ervaringen heb gehad. Ook is mijn pakketje nog nooit door de Douane eruit gepikt en ik heb dus ook nog nooit een naheffing van de belasting gehad. Ik betaal altijd met PayPal.

Blijven opletten

Het is belangrijk dat je blijft opletten bij het importeren en bestellen van games. Doe altijd onderzoek naar de webwinkel voordat je er besteld. Bestel alleen als je met een betrouwbare manier kan betalen en als je er een goed gevoel over hebt. De informatie in dit artikel is zo nauwkeurig mogelijk, toch kunnen er fouten in staan. Ga zelf op onderzoek uit, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten. Wij weten in ieder geval wel zeker: het importeren van Playstation 3 games is veel voordeliger dan ze in Nederland te kopen!