Astrazeneca Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Astrazeneca je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Astrazeneca aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Astrazeneca aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Astrazeneca goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Astrazeneca aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Astrazeneca?

Er zijn veel brokers waar je Astrazeneca aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Astrazeneca, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Astrazeneca aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Astrazeneca

AstraZeneca PLC is een Brits-Zweedse multinationale farmaceutische en biofarmaceutische onderneming. Het bedrijf richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen op recept en beschikt over een portefeuille van producten voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder auto-immuunziekten, ademhalingsziekten, ontstekingsziekten, hart- en vaatziekten, oncologie en nog veel meer. AstraZeneca is genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE) onder de ticker AZN en is een trots lid van de FTSE 100 Index.

Astrazeneca koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Astrazeneca er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Astrazeneca wellicht zou moeten kopen, of niet.

De Britse farmaceutische reus AstraZeneca (AZN) heeft zijn aandelenkoers in de afgelopen drie weken met 11 procent zien dalen omdat beleggers hun bezorgdheid hebben geuit over de vooruitgang van het Covid-19-vaccin dat het bedrijf aan het ontwikkelen is. Hoewel de resultaten van de proeven over het algemeen positief zijn, hebben concurrenten meer belangstelling van beleggers gewekt.

Wat betekent dit voor de prognose van het AZN-aandeel? Zal de koers van het aandeel op korte termijn blijven dalen of is dit het juiste moment om te kopen in de aanloop naar een opleving?

Deze aandelenanalyse van AstraZeneca bekijkt de recente prestaties van het aandeel en de meest recente koersverwachtingen van analisten met het oog op 2021.

Het aandeel begon het jaar op £76,60 per aandeel, daalde tot £62,21 in maart tijdens de algemene uitverkoop van de aandelenmarkt, en steeg vervolgens tot een historisch hoogtepunt van £93,20 in juli toen beleggers positieve testresultaten verwachtten. De aandelen van AstraZeneca waren de afgelopen weken bijzonder volatiel: begin november daalden ze tot £77,74, halverwege de maand stegen ze tot £87,85 en halverwege de maand daalden ze weer tot onder de £78 per aandeel nadat het bedrijf had aangekondigd dat zijn vaccin tijdens de proeven minder effectief was gebleken dan de alternatieven van Pfizer en Moderna.

Eén doseringsschema toonde een werkzaamheid van het vaccin van 90% wanneer het werd toegediend als een halve dosis, gevolgd door een volledige dosis met een tussenpoos van minstens een maand, terwijl een ander doseringsschema een werkzaamheid van 62% toonde wanneer het werd toegediend als twee volledige doses met een tussenpoos van minstens een maand, aldus AstraZeneca op 23 november.

De gecombineerde analyse van beide doseringsschema’s resulteerde in een gemiddelde werkzaamheid van 70%. Hoewel dit positieve resultaten zijn, hebben Pfizer en BioNTech op 18 november aangekondigd dat de analyse van hun vaccinatiestudie een werkzaamheid van 95 procent liet zien, en Moderna zei op 30 november dat zijn studie een werkzaamheid van 94 procent liet zien.

Ook bestaat er bezorgdheid over het soort vaccin dat AstraZeneca zal produceren. Het bedrijf ontwikkelt een vaccin op basis van een virus, terwijl Moderna een vaccin ontwikkelt op basis van mRNA, waarbij fragmenten van genetisch materiaal worden gebruikt om een immuunrespons op te bouwen. Adenovirusvaccins kunnen minder effectief zijn omdat sommige mensen er immuniteit voor kunnen vertonen.

De Morgan Stanley analisten zeiden: “Wij denken dat beleggers nu geloven dat mRNA-vaccins het overgrote deel van de Amerikaanse markt zullen veroveren, gezien de groeiende bezorgdheid bij beleggers rond adenovirusvaccins en in het bijzonder de recente gegevens van AstraZeneca.”

AstraZeneca heeft ambitieuze plannen voor de distributie van zijn vaccins en verwacht 200 miljoen doses te produceren tegen eind 2020 en 700 miljoen tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021. Het verwacht tegen het einde van volgend jaar de capaciteit te hebben om drie miljard doses te produceren. Maar het bedrijf wil “brede en billijke toegang tot het vaccin garanderen, zonder winstoogmerk voor de duur van de pandemie”. Het bedrijf schat de kosten van zijn vaccin op $2,50 per dosis, een fractie van de prijs van $20 die Pfizer voor zijn vaccin vraagt en de $32-37 die Moderna voor zijn vaccin vraagt.

De lagere prijs maakt het waarschijnlijker dat het vaccin van AstraZeneca wereldwijd op grotere schaal zal worden gedistribueerd, evenals het feit dat het in tegenstelling tot zijn rivalen in normale koelomstandigheden kan worden bewaard.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Astrazeneca advies en weet je of wat de beurskoers van Astrazeneca zou kunnen doen.

Astrazeneca koers

De huidige koers van Astrazeneca is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Astrazeneca in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.