Alibaba Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Alibaba je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Alibaba aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Alibaba aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Alibaba goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Alibaba aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Alibaba?

Er zijn veel brokers waar je Alibaba aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Alibaba, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Alibaba aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Alibaba

Alibaba Group Holding Limited (BABA) is een Chinese multinationale conglomeraat die gespecialiseerd is in detailhandel, e-handel, technologie, kunstmatige intelligentie en internet. Het in 1999 opgerichte bedrijf biedt consument-tot-consument (C2C), business-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C) verkoopdiensten aan via webportalen, alsook elektronische betalingsdiensten, cloud computing-diensten en shopping-zoekmachines.

Tot haar populairste groothandels- en detailhandelsmarktplaatsen behoren de onlinewinkelbestemming Taobao, het merken- en detailhandelsplatform Tmall, de wereldwijde consumentenmarktplaats Aliexpress en de groothandelsmarktplaats 1688.com. Het bedrijf is actief in China en internationaal, in meer dan 200 landen wereldwijd.

De aandelen van Alibaba Group zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het tickersymbool BABA en aan de Stock Exchange van Hong Kong onder het tickersymbool 9988.

Om op de hoogte te blijven van de waarde van het aandeel Alibaba en de meest recente koersgrafiek van BABA te ontvangen, blijf dan op de hoogte van de updates van Capital.com.

Alibaba werd opgericht in Hangzhou, Zhejiang, China, in 1999. Het werd aanvankelijk opgericht als een in China gevestigde B2B-marktplaats door Jack Ma, de voormalige CEO en huidige voorzitter van de groep, samen met 17 van zijn naaste vrienden. Het eerste kapitaal van het bedrijf was afkomstig van Goldman Sachs (GS) en SoftBank, die respectievelijk $ 5 miljoen en $ 20 miljoen investeerden.

Het bedrijf werd voor het eerst winstgevend in 2002. Vanaf 2003 lanceerde Alibaba zijn beroemde Taobao Marktplaats, Alipay, Alimama.com en Lynx.

In de loop van haar geschiedenis heeft de onderneming een aantal overnames gedaan om haar bedrijfsportfolio te diversifiëren en haar marktaanwezigheid uit te breiden. Enkele van de meest prominente aankopen van Alibaba Group waren AutoNavi in 2014, de South China Morning Post in 2015, Eleme in 2018, NetEase’s Kaola in 2019 en Keruyun in 2020.

Het in Singapore gevestigde Lazada Group SA was een van de grootste overnames van Alibaba Group. Alibaba nam het bedrijf in april 2016 over in een deal van $ 1 miljard met de oprichter ervan, Rocket Internet, gevolgd door nog eens $ 1 miljard in juni 2017. In maart 2018 kondigde het bedrijf aan dat het nog eens $ 2 miljard in Lazada zou investeren, waardoor het een belang van 83 procent in het bedrijf kreeg.

Vandaag bezit en exploiteert Alibaba Group wereldwijd een brede waaier van bedrijven in tal van sectoren. Het is een van de grootste retail- en e-commercebedrijven ter wereld, evenals internet- en kunstmatige-intelligentiebedrijven. Bovendien is het bedrijf een van de grootste durfkapitaalondernemingen en investeringsmaatschappijen ter wereld.

Met Capital.com’s Alibaba aandelengrafiek, kunt u niet alleen snel de prijs van een aandeel in BABA aandelen vandaag bekijken, maar ook de waarde van de aandelen van het bedrijf in historische termen traceren.

De geschiedenis van het aandeel Alibaba Group Holding Ltd is uitgebreid. Het bedrijf ging voor het eerst naar de beurs van Hong Kong in 2007. Vervolgens werd de notering in 2012 geschrapt.

Op 18 september 2014 debuteerde Alibaba als een beursgenoteerd bedrijf in de VS. Met zijn aandelen geprijsd op $ 68 per aandeel, haalde het bedrijf ongeveer $ 25 miljard op, waardoor het op dat moment de grootste Amerikaanse beursgang in de geschiedenis was, groter dan Facebook, Google en Twitter samen. Op 19 september begon de handel in Alibaba aandelen op de New York Stock Exchange, met een openingskoers van $92,70.

Sinds de beursintroductie op NYSE heeft het aandeel BABA veel koersschommelingen gekend. In een kwestie van een paar jaar, steeg het van $ 59 per aandeel in september 2015 naar $ 208 per aandeel in juni 2018. Daarna hobbelde het heen en weer, waarbij de prijs van het aandeel Alibaba in december 2018 zo laag als $ 132 daalde en in januari 2020 zo hoog als $ 227,43 steeg.

In januari 2018 werd Alibaba het tweede Aziatische bedrijf dat de waarderingsgrens van $ 500 miljard doorbrak, vlak op de hielen van zijn belangrijkste rivaal Tencent (0700).

In november 2019 haalde de e-commercegigant $ 12,9 miljard op bij zijn secundaire notering in Hongkong na de prijsstelling van zijn aandelen op HK$ 176, of $ 22,5 per aandeel.

Alibaba koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Alibaba er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Alibaba wellicht zou moeten kopen, of niet.

De aandelen van de Chinese technologiereus Alibaba Group Holding (BABA) zijn dit jaar tot nu toe met 40 procent gestegen, omdat het bedrijf heeft geprofiteerd van de groei van online winkelen in Azië. De kracht van China’s e-commerce sector, zelfs voordat de Covid-19 pandemie de detailhandel over de hele wereld online bracht, heeft de aandacht van beleggers getrokken.

Is het aandeel Alibaba, na zo’n sterke prestatie tot nu toe in 2020, een goede belegging of is de rally op zijn einde?

Dit artikel gaat in op het laatste nieuws over het aandeel Alibaba en de vooruitzichten van analisten voor de aandelenkoers voor het komende jaar en daarna.

Het gemiddelde 12-maands koersdoel van 24 analisten die in de afgelopen drie maanden een prijsverwachting voor het aandeel Alibaba hebben afgegeven, is $328,86 per aandeel. De schattingen variëren tussen een dieptepunt van $290 per aandeel en een hoogtepunt van $355 per aandeel. Het gemiddelde koersdoel wijst op een opwaarts effect van 7 procent ten opzichte van de aandelenkoers medio oktober.

Tot dusver in oktober hebben analisten van Needham & Company en KeyCorp hun koersdoel voor Alibaba verhoogd naar $330 per aandeel; analisten van Goldman Sachs hebben hun koersdoel verhoogd naar $350 per aandeel, en analisten van China Renaissance Securities hebben hun koersdoel verhoogd naar $355 per aandeel.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Alibaba advies en weet je of wat de beurskoers van Alibaba zou kunnen doen.

Alibaba koers

De huidige koers van Alibaba is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Alibaba in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.