Snel rijk worden in 3 stappen

Snel rijk worden in 3 stappen

Rijk worden wilt iedereen wel. Leven in alle luxe zonder zorgen hoeft geen droom te zijn. Eigenlijk is het heel makkelijk om rijk te worden. Lees de drie stappen om rijk te worden maar eens goed, je kan er alleen maar beter van worden!

Stap 1: minder geld uitgeven

Minder geld uit geven. Het klinkt heel makkelijk, maar dat is het vaak toch niet. Toch, als je eens goed kijkt naar je uitgavepatroon blijkt het dat je vaak op genoeg dingen geld kan besparen. We geven veel geld uit aan dingen die goedkoper kunnen of overbodig zijn. Minder geld uitgeven is de eerste stap in het rijk worden.

Een heikel punt zijn de impulsaankopen: zomaar geld uitgeven aan iets dat je misschien niet nodig hebt en waar je ook niet goed over hebt nagedacht. Om rijk te worden moet je niet al je geld verbrassen, je moet er mee om leren te gaan. Houd bijvoorbeeld een permanente verlanglijst aan met alle spullen boven de 50 euro waar je naar verlangt. Zolang je niet zomaar wat koopt dat niet op de lijst staat zal het goed gaan. Dan moet je natuurlijk wel goed nadenken over de dingen die je op je verlanglijst zet. Een andere tactiek is de ’10-dagen-regel’: denk 10 dagen goed na over een eventuele aankoop of je het dan nog steeds wilt hebben.

Een andere stap die je kunt nemen in het verminderen van je uitgaven is het bijhouden van je uitgaven. Schrijf een tijd lang alles op waar je geld aan uitgeeft. Na een tijdje krijg je een goed beeld van je uitgavepatroon. Op deze manier kan je er bijvoorbeeld achterkomen dat je wel erg veel geld uitgeeft aan iedere dag een vers belegd broodje bij de broodjeszaak: dan is zelf brood smeren toch goedkoper. Probeer er achter te komen welke kosten je kunt schrappen om uiteindelijk meer geld over te houden.

Als je echt moeite heb met het ‘niet-kopen’ van spullen, dan moet je eens nadenken waarom je eigenlijk al die spullen wilt hebben. Materialisme is wellicht leuk, maar als je rijk wilt worden dan moet je toch echt geld overhouden! En wees gerust: als je straks rijk bent dan kan je weer veel geld uitgeven.

Stap 2: meer geld verdienen

Dit is de moeilijkste stap die het meeste van je vraagt. Geld verdienen vraagt namelijk moeite en inspanning.  Het is misschien niet de leukste stap, maar wel essentieel als je rijk wilt worden.

Om meer geld te verdienen kan je vragen om een promotie op je werk, een beter betaalde baan zoeken, bijklussen of een extra baan erbij nemen. Er zijn manieren om bij te klussen zonder al teveel moeite. Wellicht kan je een website opzetten over één van je hobby’s of interesses of kan je een webwinkel beginnen.  Je kan er natuurlijk ook een krantenwijk bij nemen of gaan oppassen. Vraag jezelf af welke activiteiten je leuk vindt om te doen en of je er ook geld mee kan verdienen?

Nog een andere manier om geld te verdienen is door het te verdienen met betaalde e-mails lezen en websites bezoeken. Je ontvangt geld voor het lezen van reclame e-mails en door websites van adverteerders te bezoeken. Op onze website hebben we een uitgebreide informatie geld verdienen op internet waar je alle informatie vindt over geld verdienen met online spaarprogramma’s. Bij deze spaarprogramma’s kan je je inschrijven en je kan meteen al beginnen met geld verdienen. Dat je er rijk van kan worden kan je  zien bij de betalingsbewijzen: verdien wel 200 euro per maand!

Om veel geld te verdienen heb je geld nodig. Misschien kan je bij iemand een klein kapitaal lenen om zo je eigen bedrijfje op te zetten. Als je een goed bedrijfsidee hebt kan dat helemaal goedkomen en heb je de lening zo terugbetaald.

Stap 3: doelgericht geld uitgeven

Als je eenmaal geld hebt dan is het belangrijk er goed mee om te gaan. Rijk zijn is niet per definitie veel geld hebben, het is leuke dingen doen en kopen. Daarvoor moet je toch echt het geld uitgeven, maar niet teveel natuurlijk!

Bedenk vooraf wat je met je geld wilt doen. Stel jezelf een spaardoel en spaar daarvoor. Houd ook rekening met je vaste lasten, je hypotheek, etc. Reken uit wat je maandelijks overhoudt en spaar het om je doelen te bereiken.

Rijk zijn gaat niet zozeer om het geld: het gaat om het gevoel. Zorg dat je wat meer geld verdiend en doe er leuke dingen mee! Ga lekker uit eten, koop mooie spullen, etc.

Gerelateerde berichten

 1. Wat is het EuroClix spaarprogramma?

  Wat is het EuroClix spaarprogramma?

  EuroClix is een gratis website waarbij je geld kunt verdienen door via…

 2. Tips om brandstof te besparen

  Tips om brandstof te besparen

  Brandstofprijzen blijven stijgen, terwijl autorijden al duur genoeg is. Hoewel…

 3. Verdien een fortuin: vreemde manieren om aan geld te komen

  Verdien een fortuin: vreemde manieren om aan geld te komen

  Geld hebben we allemaal wel nodig, en meer geld verdienen is sowieso prettig.…

Reacties (4)

 1. Geld verdienen is belangrijk. Maar als je op zoek bent naar geluk en geld als middel daarvoor ziet, dan zijn er ook nog andere stappen te bedenken. Kijk bijvoorbeeld eens naar het boek een Werkweek in 4 uur. Het komt erop neer dat je nu moet genieten.

  Overigens niets mis met geld verdienen, nog een belangrijke stap is om met geld weer geld te maken door sparen of beleggen.

  Groet,
  Rijkerworden.net

 2. Ik snap het niet zo goed, denk ik. Ik klik op van alles en nog wat op de home-pagina van Euro-clix en… niks. IK krijg geen extra clix. Hoh komt dat?? Ik vind daar ook geen HELP of zo… weet er iemand raad? Dank.

 3. Soms ontkom je er niet aan en moet je geld lenen. Dit kan bijvoorbeeld voor een grote aankoop nodig zijn. Waar leen je geld ? Op onze website wat tips hoe met deze stelling om te gaan.

Plaats een reactie

Plaats een reactie